Oldalak

2011. február 6., vasárnap

Player Championship Finals – 3. nap Összefoglaló

Most pedig jöjjön egy kis összefoglaló a Players Championship Finals Szombati mérkőzéseiről. Egy nagyon izgalmas darts délutánt tölthettek el mindazok akik akár PDC.tv-n akár itt a Kilenc Nyil Blog-on figyelemmel kísérték az eseményeket. Izgalmakban és drámai pillanatokban most sem volt hiány. A nap folyamán közel voltunk ahoz, hogy ismét láthassunk egy kilenc nyilas kiszállót de láthattunk egy hihetetlen felállást a padlóról.
Sajnos nem tudjuk írásban vissza adni azokat az élményeket amiket kaptunk, de reméljük így is mindenki képet tud alkotni arról milyen Szombati napot szolgáltattak nekünk ezek a játékosok.






Andy Smith 8-4 Jamie Caven
Smith nagyon jól kezdte a mérkőzést. Az első három leget megnyerte, aztán két hibás játék következett. Caven ezt kihasználta és egy dupla 10, dupla 18 és harmadik nyílra egy dupla 9-el fejezte be a 14 nyilas leget.
Caven hozta az ötödik leget miután Smith ismét hibázott így Caven egy paradés 155-ös kiszállóval jöt vissza a mérkőzésbe 3-2-re alakítva az állást.

Ezt követően Smith egy 71-es kiszállóval hozott egy játékot miután Caven még nyert kettőt a háromból  így a diferencia maradt 5-4. Smith egy dupla 20-al nyerte a 10.leget ezzel büntetve Cavent aki ismét dupla 20-at hibázott. Smith ezek után még megdopta a mérkőzésen az egyetlen 180-át és egy 12 nyilas leget produkált 84-es kiszállóval. Ezután a nagyszerű mérkőzés után várhatja a Gary Anderson elleni negyeddöntőt.


Steve Farmer 8-6 Colin Osborne
Steve Farmer egy parádés mérkőzést produkálva 4-0-ás állásból jött vissza és jutott tovább Colin Osborne ellen a negyeddöntőbe. A Derby-i származású Osborne egy 63-as kiszállóval hozta a nyitó leget majd egy 150-es kiszállóval bebisztosította vezetését a második legben.
A harmadikban aztán dobott egy dupla 16-os kiszállót mielött egy fantasztikus 138-as kiszállóval megnyerte a negyedik leget.Az ötödik legben aztán dobott egy 180-t de hibázott két körben is így Farmer kiszálhatott egy dupla 10-el majd a következő leget egy 62-es kiszállóval fejezte be.

Farmer ezután könyvelt egy 180-t és egy dupla 9-el hozott egy leget mielött Osborne megnyerte ötödik legét.
Osborn aztán ismét nyilakat hibázott ezzel átadta az előnyt újra Farmer-nek ekkor 6-5 volt az állás.
Farmer egy dupla 19-el ismét hozott egy leget ezzel 7-6-ra módosítva az állást. Osborn ezt még túlélte és kiegyenlített, de Farmer-nek sikerült először a kiszálló egy dupla 12-el így ő életében először jutott egy főverseny negyeddöntőjébe.



Gary Anderson 8-5 Kevin Painter
Anderson egy 180-al kezdte a mérkőzést és egy 13 nyilas leget produkálva hozta is az első kört.Majd négyszer is hibázott a dupla 20-nál igy Painter egyenlíteni tudott. Most Painter hibázott egy dupla toppot miután erre Anderson egy 124-es kiszállóval válaszolt. A következő leget pedig mindössze 11 nyíllal oldotta meg. Painter egy dupla 18-al fejezett be egy 171-es kiszállót az 5. legben. Ezek után Anderson hibázta el a bull-t egy 170-es kiszállónál Aztán pedig ötször is duplát hibázott mielött megdobta a dupla kettőt és 4-2-re módosította a mérkőzést.

Anderson ismét hibázott egy duplát aztán egy 177-es dobással 24-e maradt. Ezt sajnos már nem tudta csökkenteni, mert Painter egy dupla 16-al hozta a leget. Az állás ekkor 5-3 volt.
A pár ezek után szállított egy 14 nyilas kört és Painter büntetett négy elhibázott dobást, majd Anderson nyerte a 11. leget. Anderson egy dupla 20-al hozta a hetedik győztes legét mielött egy 64-es kiszállóval befejezte a mérkőzést.


Colin Lloyd 8-3 Dennis Priestley
Colin Lloyd egymást követő három évben bejutott a Players Championship Finals negyeddöntőjébe azzal hogy ma legyőzte 8-3 arányban Dennis Priestley-t. Amíg Lloyd úgy nyitotta a mérkőzést, hogy dobott egy dupla huszast az első körben, addig Priestley erre egy stílusos 150-es kiszállóval válaszolt a második körben.
Lloyd ezt egy 155-ös kiszállóval fokozta a harmadik körben, mielőtt dobott egy 180-ast és egy bullal kiszált a negyedik körből.

Ezután dobott egy dupla nyolcast és ezzel  4-1-re hozta fel előnyét , Priestley ezek után két kört nyer dupla huszas befejezéssel, ezzel visszahúzva magát a versenybe. Habár Lloyd háromszor is dobott száz fölött ezzel nyitva a nyolcadik kört, ezek után kihagyott három duplát és csak dupla egyessel tudott kiszállni, így 5-3-ra alakította a mérkőzést. Aztán hozott egy 13 és egy 14 nyilas leget amivel nagy lépést tett a győzelem felé. Az utolsó legben egy dupla nyolcal biztosította helyét a negyeddöntőben.


Wes Newton 8-7 Mark Webster
Wes Newton élete második főtornán elért negyeddöntőjére készülhet, miután 8-7 arányban legyőzte a wales-i Mark Webstert. Newton dobott egy 180-at a nyitó legben és hozta is azt. Webster  válaszolt egy 14 nyilas második körrel. Newton 104-es kiszállóval, majd egy 14 nyilas körrel folytatta ekkor az állás már 3-2 volt Newton javára. A pár ismét hozott 14 nyilas kört a következő négy körben és Webster egy dupla hússzal nyerte a tizedik leget ezzel egalizálta az állást.

Webster még dobott egy 11 nyilas leget, de Newton dupla huszas kiszállóval válaszolt egy 13 nyilas legben így ismét nála volt az előny. Newton kilencnyilast hibázott egy 141-es kiszállónál a tripla 19 helyett a hármasban landolt a nyila. Ezért ezt a leget “csak” 12 nyílból tudta befejezni. Newton két meccs nyilat is hibázott és Webster egy 115 kiszállóra dobott, de elhibázta a dupla huszat ezután Newton harmadik nyílra dupla öttel  nyerte a találkozót.


Simon Whitlock 5-8 Mervyn King
Mervyn King ismét tetemes hátrányból felálva sikerült nyernie. Most éppen Simon Whitlock volt a szenvedő fél. Whitlock nagyon magabiztosan kezdte a találkozót négy 180-as dobással a szünet elött már 5-2-volt az állás az Ausztrálnak. Whitlock a maximum pontal kezdte a mérkőzést és egy 14 nyilas leget produkált. A második leget már mindketten 180-al kezdték, de itt Kingnek jöt ki a lépés. Whitlock egy dupla tízzel fejezte be a harmadik leget. ezzel büntette Kinget egy dupla 18 és egy dupla kilences kiszálló elhibázásáért. Majd megnyerte a negyedik legét egy dupla 8-al.

A szünet elött King még egy 81-es kiszállóval 4-2-re fordította az állást.
King egy dupla néggyel fejezte be a 8. leget és miután Whitlock elhibázott egy dupla 16-os kiszállót. King  71-et dobott két nyíllal és nyerte meg a leget. King dobott pár 180-t és a következő két leget 83 és 76-al fejezte be ekkor már King vezetett 6-5-re. Dupla nyolcal nyerte meg King a mérkőzést miután Whitlock két kiszállóesélyt is rontott.


Terry Jenkins 8-6 Steve Beaton
Terry Jenkins nyerte az első három leget probléma nélkül és végül 8-6 arányba meg is nyert a mérkőzést Steve Beaton ellen. Beaton egy 180-al kezdte a mérkőzést  de elhibázta a kiszállóját, így Jenkins esélyt kapott egy 120-as kiszállóra és élt is vele. Beaton megnyerhette volna a harmadik leget de sajnos három nyilat is elhibázott 3-1 nél Jenkins dupla egyel hozta a leget. 
Beaton 180-l nyitott két egymást követő leget és egy 102-es kiszállót produkált dupla tizenhattal befejezve ekkor 4-3 volt az állás. Beaton ismét a maximummal kezdett a 12. legben de Jenkins-nek sikerült egy120-as kiszálló. Jenkins nyitotta a 13. leget egy 180-al és egy 140-el. Ekkor méb Beaton fel tudott jönni 7-6-ra, de a győzelmet Jenkins szerezte meg.


Phil Taylor 8-3 James Wade
Phil Taylor jutott be a Players Championship Finals   Vasárnapi negyeddöntőjébe miután Szombaton 8-3 arányban legyőzte James Wade-t. A 15-szörös Világbajnok  gyorsan dűlőre akarta vinni a dolgot és egy dupla 16-l megnyerte az első leget. Utána egy dupla huszassal már 3-0 volt a javára.
Wade következett elsőként a kiszálló dobásban de hat lehetőséget hibázott el és Taylor ismét egy dupla hússzal hozta a negyedik leget. Taylor 177-nél tartott az 5. legben, de Wade most nem hibázott és egy 107-es kiszállóval nyerte a leget. Dupla ötöt kellett volna dobnia Taylor-nak, 5-1-nél, de nem jött neki össze így Wade ismét probálkozhatott és egy dupla kilencel megnyerte második legét is.

Taylor egy 15 és egy 14 nyilas leget produkálva alakította az eredményt  7-2-re és lépett közelebb a győzelemhez. Bár elhibázott egy bull-t egy 92 kiszállónál amire Wade egy dupla tízzel válaszolt.
Taylor szép stílusban fejezte be a mérkőzést. Az utolsó legben megdobta második 180-át és 12 dobott nyillal megnyerte a 8.leget ée vele együtt a mérkőzést.


A vasárnapi program itt olvasható
Vasárnap Február 6
Negyeddöntő (14.00-18.00)

Mervyn King v Terry Jenkins
Wes Newton v Phil Taylor
Gary Anderson v Andy Smith
Steve Farmer v Colin Lloyd

Nincsenek megjegyzések: