Oldalak

2011. február 18., péntek

888.com Premier League Darts - Második este - ÖSSZEFOGLALÓ

Véget ért a második éjszaka is. Nagyszerű mérkőzéseket láthattunk ismét és ez a nyolc játékos teljességel rászolgált akka, hogy most itt lehetnek. Taylor végre megtörte a jeget ami a mai este egyik nagy kérdése volt. Barneveld fantasztikus magabiztossággal játszott és Wade is a régi önmagát mutatta. Simon Whitlock még mindíg pont nélkül Anderson a tabella élén. Jöjjön rövid összefoglalónk.






Február  17 - Capital FM Arena, Nottingham 20.00 (19.00 Angol idő)
Simon Whitlock 3-8 Raymond van Barneveld
 James Wade 8-6 Adrian Lewis
Phil Taylor 8-5 Mark Webster
Terry Jenkins 4-8 Gary Anderson


Simon Whitlock 3-8 Raymond van Barneveld

Hihetetlen enerváltan kezdte a találkozót Whitlock és már az első kezdett legét elveszítette a mai estén szárnyaló holland Barneveld ellen. Whitlock rengeteg kulcsfontosságú kiszállót hibázott a mai este folyamán is. Bár lehet ha megdobta volna ezeket a kiszállókat sem lett volna esélye a győzelemre a szenzációs napot kifogó Barneveld ellen. A holland hihetetlen mennyiségű, számszerint öt 100 fölötti kiszállót produkált ezen a találkozón és így teljessen megérdemelten nyert.
"Imádtam a mai játékom" mondta Barneveld aki korábban már dobott öt százfölötti kiszállót 2006 ban egy Wayne Mardle (a mérkőzések szakkomentátora Wayne Mardle) elleni Premier league mérkőzésen.
"Tudom mire vagyok képes és ez az elmúlt két évben csak gyakorlás közben jött ki belőlem nem pedig a színpadon."
Whitlock elismerte: "Fantasztikussan játszott ma barney. Többször volt esélyem befelyezni egy leget de elhibáztam és ő könyörtelenül kihasználta, de jó volt látni őt újra így játszani."

A mérkőzés statisztikája:






James Wade 8-6 Adrian Lewis

Ahogy azt előzetessen megjósoltuk hihetetlen izgalmas mérkőzést játszott egymással a Wade és Lewis.
A két játékos összesen 11 180-ast dobott de 100 alá is csak nagyon ritkán mentek. Wade kezdte jobban a találkozót és itt már érezni lehetett hogy egy nagyon jó kis mérkőzés igérkezik hiszen Wade egy 136-os kiszállóval indított. Lewis is bebizonyította, hogy nem véletlenül nyerte meg az idei Világbajnokságot. A mérkőzéen egymás után röpködtek a 180-asok és a játékosok Lewis 12 nyilas legére Wade egy 13 nyilas leggel válaszolt. Összességében azonban James Wade megérdemelten nyerte a találkozót.
"Nagyon elégedett vagyok az eredményel és a mutatott játékommal." Mondta Wade "Az előző héten úgy játszottam mint aki nem tartozik a Premier League mezőnyébe de most bebizonyítottam magamnak, hogy igen is idetartozom."

"Az elmúlt időszakban nyagyon keményen edzettem és tudtam azt ha hiszek magamban akkor tudok igazán jól játszani. Bizonyítani akartam maeste és ezt a teljesítményt kell átmentenem a jövőhétre és az azt következőkre is és akkor az lehetővé tenné számomra, hogy ismét jó játékos legyek."

Lewis azt nyilatkozta: "Úgy érzem nyomás alá tudtam helyezni Wade-et de a 136-os kiszállója brilliáns volt és végig fantasztikusan játszott."

A mérkőzés statisztikája:


Phil Taylor 8-5 Mark Webster

Az este harmadik mérkőzése mindenképpen nagy kérdések megválaszolására volt hivatott. Esetünkben mindenki arra volt kiváncsi megtörik e a rossz sorozata Phil Taylornak vagy tovább tart a legenda szenvedése.
Nos, Phil egy nagyszerű mérkőzésen bebizonyította, hogy még mindíg tud nyerni. Mark Webster hiába dobott fantasztikus 170-es és 160-as kiszállót is a végén csak tapsolhatott Taylor győzelmének de a mérkőzés végén azért mehetett a pénztásba átvenni az 1000 fontot a 170-es kiszállóért.
 "Múlt héten nagyon a padlón voltam és volt pár nap szünetem, hogy helyére tegyem adolgokat a fejemben de most már újra rendben van minden és hétről hétre egyre jobb leszek." Mondta Taylor.
"Mark ma nagyon jól játszott és végig nyomást nyakorolt rám és keményen meg kellett harcolnom ezért a győzelemért."

A mérkőzés statisztikája:


Gary Anderson 8-4 Terry Jenkins

Az este utolsó mérkőzésén eldőlt, hogy Gary Anderson marad az egyetlen 100%-os játékos a ligában miután magabiztos győzelmet aratott Terry Jenkins felett. A mérkőzésen úgy tűnt Jenkins meg tudja fordítani az eredményt és feljött egészen 4-3-ra de ekkor Anderson végetvetett Jenkins lendületének és egy 180-assal és egy 13 nyilas leggel már is 7-3 növelte előnyét. Az utolsó leget aztán egy 12 nyilassal és egy 121-es kiszállóval zárta Anderson aki igy egyedüliként tanyázhat a tabella élén.
"Nagyon örülök a maesti győzelmemnek." Mondta Anderson "Mindketten kihagytunk jó pár duplát és hosszabb is lehetett volna a mérkőzés ha Terry nem ront néhány döntő duplát."
 "Még nagyon ideges vagyok amiatt mert ekkora tömeg elött kell játszanom,de már nagyon élvezem a játékot a Premier League-ben."

A mérkőzés statisztikája:

Nincsenek megjegyzések: