Oldalak

2011. február 7., hétfő

33. Dutch Open

A Players Championchip Finals árnyékában meghúzódva kezdődött Szombaton a 33. Dutch Open. Az első nap a páros versenyekkel kezdődött a Holland Veldoven városában az idén is sok nagyszerű játékost felvonultató verseny.












Több játékosnak már a torna kezdete előtt megemelkedhetett az adrenalinszintje, ugyanis többüknek  is eddig ismeretlen okokból késett a repülője, köztük volt Scott Waites és Lisa Ashton is. Ettől függetlenül a torna időben elkezdődött. Szombati  napon a páros versenyekkel kezdődtek meg a küzdelmek. Volt néhány érdekes párosítás úgy a nőknél mint a férfiaknál. Talán a legnagyobb meglepetést  a nőknél Deta Hedman és Karen Lawman veresége jelentette Sue Gulliver és Zoe Jones ellen, akik így bekerültek a Vasárnapi döntőbe. A férfiaknál  Martin Atkins és John Walton 4-0-ás simának mondható eredménnyel verte a Paul Gibbs és Paul Hogan párost. Ezzel bejutottak a férfiak Vasárnapi döntőjébe, ahol Martin Adams és Ross Montgomery párosával találkoznak, akik a Stephen Bunting és Robbie Green párosát verték egy izgalmas mérkőzésen 4-1 arányban.

Férfiak páros döntője Vasárnap Ferbruár 6:
Martin Adams-Ross Montgomery 2-0 (3-2, 3-2) Martin Atkins-John Walton

Hölgyek páros döntője Vasárnap -Február 6:
Sue Gulliver-Zoe Jones 5-3 Irina Armstrong-Dee Bateman

Ami az egyéni mérkőzéseket illeti azok szintén Vasárnapra maradtak. Itt nem történt túl nagy meglepetés ami az elődöntőbejutást és a döntőbejutást ílleti. Megismétlődött ugyanis az egy hónappal ezelötti Lakeside-i Világbajnokság döntője. Dean Winstanley Sajnos ezúttal sem tudta legyőzni a háromszoros Világbajnok Martin Adams-et.

Férfiak Egyéni döntőjeVasárnap -Február 6 :
Dean Winstanley -Martin Adams 2-3

A Nőknél sem volt meglepetés, hogy a női ranglista vezető Trina Gulliver magabiztosan nyerte meg a 33. Dutch Open-t.

Hölgyek egyéni döntője Vasárnap -Február 6:
Julie Gore - Trina Gulliver  2-5

Nincsenek megjegyzések: