Oldalak

2011. február 2., szerda

Játékos portrék: Phil Taylor


Játékos portrék címmel egy vadonat új sorozattal jelentkezünk. Röviden szeretnénk bemutatni a világ legismertebb, és kevésbé ismert darts játékosait, és ezzel egy kicsit közelebb hozni őket a szurkolókhoz. Sorozatunkat nem is kezdhetnénk mással, mint a legnagyobb játékossal Phil Taylor-al.




Névjegy:
Phil Taylor
Becenév:
The Power
Született:
Stoke-on-Trent, UK, 1960 Augusztus 13.
Lakhelye:
Crewe, UK
Darts játékos (óta):
1976
Nyila:
26g Unicorn Phase 5 Rosso
Bal-kezes
Bevonuló zenéje:
"The Power" by Snap
Website: www.philthepower.com
Philip Douglas Taylor - becenevén a Power - egy angol profi darts játékos. Elismerten minden idők egyik legsikeresebb darts bajnoka, miután megnyert több mint 150 profi bajnokságot és a rekordnak számító 15 világbajnokságot.

Elnyerte a PDC „év játékosa” díjat három alkalommal (2006, 2008 és 2009). Már kétszer is jelölték a BBC „Az Év Sport Személyisége” díjára (2006 és 2010). Ő volt az első olyan játékos, aki kétszer is megdobta a bűvös Kilenc nyilat egy mérkőzésen, s történt mindez a 2010-es Premier League Darts végső James Wade elleni mérkőzésén. 2010 Szeptember 26-án történelmet írt azzal, hogy a 2010-es PDC Whyte & Mackay Premiere League döntőjében egy mérkőzés alatt két kilencnyilas játékot csinált. Taylor játszott a brit Darts Szervezetben (BDO) 1988-93 között, majd eztkövetően ő és számos más játékos, elszakadt a szervezettől, hogy létrehozhassák a Világ Darts Tanácsa (World Darts Council) nevű társaságot, a mai nevén ismertebb Professional Darts Corporation (PDC)-t.
Forrás: Wikipedia

Nincsenek megjegyzések: