Oldalak

2011. február 9., szerda

888.com Premier League Darts - Első este - Előzetes

Csütörtökön este megkezdődik a 888.com Premier League Darts idei szezonja a Londoni O2 Arénában. Négy mérkőzést láthatnak a szurkolók. Beleértve Phil Taylor mérkőzését az idei Világbajnok Adrian Lewis Ellen. Ez lesz az első forduló a 14-ből amiket az Egyesült Királyság külömböző arénáiban rendeznek.





2009 bajnoka James Wade találkozik az első fordulóban a ligában idén debütáló Mark Webster-l. Ez lesz az első mérkőzés a fordulóban. Megelőzve a másik újfiú Gary Anderson mérkőzését az ausztrál Simon Whitlock Ellen. Az ötszörös Világbajnok Raymond van Barneveld Terry Jenkins-el mérkőzik a harmadik mérkőzésen amit követ a Stoke-i rangadó Phil Taylor és Adrian Lewis között.

„Nagyon izgatott vagyok az új szezon miatt no meg persze, hogy Adrian ellen kell játszanom egy ilyen hatalmas közönség elött ez egy remek kezdés ami a ligát illeti” mondta Taylor aki az előző hétvégén végre végetvetett egy 6 hónapos nyeretlenségi sorozatnak azzal, hogy megnyerte a Players Championship Finals-t.

„Adrian fantasztikus teljesítményt produkálva megnyerte a Világbajnokságot és valószínüleg még mindíg kitűnő formában van úgyhogy nagyon oda kell figyelnem a mérkőzésen.”
„Szeretem a Ligát és feltett szándékom újra felemelni a trófeát májusban – de tudom, hogy mellettem még hét játékos szeretné ugyanezt ami egy hatalmas kihívás.”

Taylor történelmet csinált a tavaly azzal, hogy a döntőben két 9 nyilas kiszállót is produkált Wade ellen. Azt mondta: „Ez volt talán a legkülönlegesebb pillanat az életemben.

Lewis először a World Grand Prix döntőjében játszott televíziós mérkőzésen Taylor ellen tavaly Októberben ahol nyert. „Szeretek Phil ellen játszani már alig várom a Csütörtököt.”

„Ez az este lesz az egyik legnagyobb mérkőzésem a karrierem során, de ez csak az első forduló a 14-ből. Mindannyian próbálunk bejutni a rájátszásba Sokat gyakoroltam és szeretnék jól kezdeni Phil ellen.” mondta Lewis.

A Welshman Webster elmult 18 hónapos eredményét díjjazták azzal, hogy idén megkapta az indulási jogot 410.000 Font összdíjazású versenyre. Elődöntőig jutott a legutolsó két világbajnokságon illetve tavaly decemberben a Wales-i csapat tagjaként döntőt játszott a World Cup of Darts-on.

„Az első este egyre közeledik és én egyre jobban várom.” mondta a 27 éves Webster. „ 14 hét minőségi darts és remélem a legjobb formámat fogom produkálni.”

A Holland ász Raymond van Barneveld tavaly először maradt le a rájátszásról azóta, hogy 2006-ban először játszott a sorozatban, bár dobott egy 9 nyilast Aberdeen-ben és az utolső három fordulót sorozatban megnyerte.

„Jobb formában vagyok.” mondta. „A decemberi World Cup volt a legjobb eredményem tavaly amikor is megnyertük a kupát Co Stompe-val, ezzel együtt nem volt a legjobb 12 hónapom.”

„Tavaly volt az első, hogy nem kerültem a legjobb négybe. Nagyon elszomorított a dolog és ez most az elsődleges célom aztán én is álmodhatok a győzelemről.”

A Skót Gary Anderson remek formát mutatott tavaly döntőt játszhatoot a Világbajnokságon, és idén a Players Championship Finals-n is. A 40 éves Skót ezzel kiérdemelte az indulás a legjobbak között.

„Nagyon szeretném győzelemmel zárni Májusban a tornát bár tudom, hogy 14 nagyon kemény hét vár rám.” mondta Anderson. „Nagyon örülök, hogy részt vehetek a Premier League-ben és a legjobb játékosok ellen játszhatom ez most a legjobb ami történhetett velem.”

888.com Premier League Darts
Első hét
Február 10 - Az O2, London

Mark Webster v James Wade
Gary Anderson v Simon Whitlock
Raymond van Barneveld v Terry Jenkins
Adrian Lewis v Phil Taylor

Nincsenek megjegyzések: