Oldalak

2011. február 13., vasárnap

DARTS SULI - Krikett játék szabályai












A krikett játék a legelterjettebb darts nem 01-es játék a világon. Kiválóan alkalmas kocsmai darts játék akár egyedül játszva akár nagyobb csoportban. Emellett nagyszerű gyakorlójáték a dupla illetve a tripla dobásaink gyakorlására. Tavaly már a PDC is rendezett hivatalos Krikett versenyt a profi játékosok számára.



Az alábbiakban lássuk e nagyon szórakoztató játék szabályait. Mivel a játéknak nincs igazából lefektetett hivatalos szabály mi úgy döntöttünk, hogy mi most a szerintünk legnépszerűbb változatát mutatjuk be.

Darts - Krikett szabályok

A játék célja

A Krikett játékban csak előre meghatározott szertorokra történik a játék ezek a szektorok a 20, 19, 18, 17, 16, 15, Bullseye. A játék célja, hogy a szektorokat 15-20-ig, valamint a bull-t lezárjuk, mielőtt ellenfelünk teszi ezt meg. Egy szám lezárásához három pontot kell öszegyűjtenünk olymódon, hogy az egyes számokat eltaláljuk A szimpla szektor egy a dupla kettő a tripla három pontot ér.

Pontozás

Ha az egyik játékosnak le van zárva egy szám, amit újra eltalál, és ellenfelének még nincs lezárva ugyanaz a szám, akkor a játékos a szektornak megfelelő pontot kapja.

Találatok feljegyzése a táblára

A találatokat mindíg jól láthatóan és érthetően kell az írótáblára feljegyezni. A legelterjedtebb mód a következő: Ha a játékos eltalál egy számot és ezzel egy pontot szerez akkor egy ferde vonalat kell a szám mellé húzni. Ha még egy találatot jegyez ugyanarra a számra akkor egy másik ferde vonallal át kell húzni az előzőleg húzott vonalat úgy, hogy egy ikszet alkossanak. Amikor egy számot harmadszorra is eltalálunk akkor az ikszet egy kerek vonallal körbe kell keríteni ezzel jól látható hogy a számot lezártuk. A pontjainkat mindíg jól látható módon kell feljegyezni. Ha van elég hely az írótáblán akkor mindíg jegyezzük fel az aktuális pontjainkat az előzőleg dobott összpontértékünk alá a régi eredményt pedig húzzuk át. Ha nincs hely egyszerűen töröljük a régit és írjuk be az új eredményt. A képen jól látható hogyan történik a feljegyzés.

A játék vége

Az a játékos nyer, aki a 20 kör letelte előtt lezárta az összes számot 15-20-ig és a bullt, valamint több ponttal rendelkezik, mint ellenfele.
20 kör után az a játékos nyer, akinek legtöbb pontja van. Ha a pontállás döntetlen húsz kör után, akkor az a játékos nyer, akinek több szektor van lezárva. Ha ez is döntetlen, akkor extra körök következnek (max. 10), amelyek során az előbbiek szerint szerezhető meg a győzelem. Ha ezután sincs döntés, akkor a parti döntetlen.




Most pedig jöjjön egy videó hogyan is néz ez ki a gyakorlatban (Angolul):

Nincsenek megjegyzések: