Oldalak

2011. február 9., szerda

Játékos portrék - Simon Whitlock

Sorozatunk  következő alanya egy igazi közönség kedvenc darts játékos. Különös ismertetőjegyei az érdekes szakálla és a látványos coffja. Az Ausztrál Simon Whitlock 2009-ben robbant be a darts élmezőnyébe és lett rövid idő alatt meghatározó játékosa a PDC mezőnyének.






Névjegy:
Simon Whitlock
Becenév:
The Wizard of Oz
Született:
Sydney, Ausztrália, 1969 Március 3.
Lakhelye:
Cessnock, Ausztrália
Darts játékos (óta):
1984
Nyila:
22g Winmau Simon Whitlock
Jobb-kezes
Bevonuló zenéje:
Simon Whitlock egy ausztrál darts játékos, aki PDC-s versenyeken játszik, bár volt egy varázslatos játéka a rivális szervezet, a BDO keretében is. Beceneve A Nagy Varázsló (The Wizard) és bizonyára mindenki megismeri jellegzetes hajfonatáról és szakálláról.


Eddigi legnagyobb eredménye a második helyezés megszerzése volt 2010-ben Phil Taylor-ral szemben a PDC World Championship Darts versenyén. Ezzel sikeresen hagyta el a BDO-t. Bevallotta, hogy a díjjal járó pénznyeremény, amely tartalmazza a pénzt a legmagasabb kiszállóért (Taylor-ral karöltve) lehetővé teszi számára, hogy átköltözzön Nagy-Britanniába Ausztráliából, hogy részt vehessen  a PDC versenysorozatán.

Veresége ugyanakkor elsővé is tette, mivel ő az eddigi egyetlen  játékos aki még soha nem nyert világbajnokságot miután elérte mind a BDO- mind a PDC World Championship döntőjét.
Forrás: Wikipedia

Nincsenek megjegyzések: