Oldalak

2011. február 19., szombat

DARTS SULI - Gyakorlás











Három alapvető szabálya van annak hogyan lesz valakiből jó dartsjátékos.
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.

A gyakorlás a kulcsa annak, hogy mennyire gyorsan fejlődik a játékod.

Az első és talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyi időt töltsünk el gyakorlással?
Erre szokott az az igen komoly és pontos válasz érkezni, hogy amennyi időt csak tudsz. Nos, nyilvánvaló, hogy sok embert ez a válasz nem elégít ki teljesen, mert hát honnan kellene tudnom mennyi az az idő ami feltétlen elegendő a gyakorláshoz. Több helyen láttunk, olvastunk olyanokat, hogy 6-8 órát gyakoroljunk egy nap!?! Szerintünk ez teljesen megvalósíthatatlan, hiszen ha még nem vagy elég jó ahhoz, hogy a dartsból élj, akkor dolgoznod kell valahol. Ez az idő tehát azok számára nem igazán tartható akik főállásban dolgoznak. Aztán nagy kutakodás, kérdezősködés árán felvázolódott előttünk a megoldás.

A megoldás másfél- két óra naponta, általában hétköznap és ha lehet egy-két napnál több szünetet ne tartsunk. Ez az az óraszám, amit általában a BDO játékosok is tartanak. Ez az idő elég ahhoz, hogy kellőképpen fejlesszük kitartásunkat, állóképességünket abban az esetben ha mindezt munka mellett kívánjuk csinálni. Két óra darts játékkal ledolgozhatunk több, mint 320 kalóriát, ami kb. két üveg sör kalória értéke, tehát a súlyunk miatt sem kell aggódnunk. Sőt minél hidegebb az a sör, annál több kalóriát égetünk! Szép ugye?

Az egyedül végzett edzésmunka sok esetben célravezető lehet, de azért ne felejtsük el azt sem, hogy az edző-partner is nagyon sokat segíthet, főleg egy esetleges tornára való felkészülés elött. Erre a célra nagyon jók lehetnek a kocsmai minitornák is. Most már nem csak Angliában találkozhatunk ilyen pub darts versenyekkel, hanem szerte a világon - így Magyarországon is. Az egész verseny lemegy egy nap alatt és megfelelő versenyhelyzetet teremt a jelentkezők számára. Azt sem szabad elfelejteni hogy ezeken a versenyeken gyakran még némi pénzt is kereshetünk.

Tehát, dartsra fel!

Nincsenek megjegyzések: