Oldalak

2010. április 11., vasárnap

SIMON WHITLOCK nyerte a Bobby Bourn Memorial Players Championship-et


SIMON WHITLOCK megnyerte élete első ProTour tornáját, miután a döntőben 6-4 arányban legyőzte Gary Anderson-t.

Whitlock uralta az Ausztrál darts világát, mielött csatlakozott volna a PDC ProTour mezőnyéhez. A mostani győzelme nem csak arra elég hogy stabilan a legjöbb 16 között tudjon maradni, hanem biztosítja a kvalifikációt a StanJames.com World Matchplay és a World Grand Prix-ra is.

Whitlock mindössze 5 leget veszített az első négy mérkőzésén, sorrendben: Jimmy Dunlop, Mark Lawrence, Alan Tabern és Richie Burnett volt a szenvedő fél, mielött a 16 között találkozott volna Jelle Klaasen-el, akit 6-2-re győzött le. Ezután Barrie Bates következett, akit összesen kilenc 180 pont dobással, és egy 160-as kiszállóval vert szintén 6-2-re. A döntőben aztán Anderson jött egy 13 nyilas leg-el, amire az ausztrál egy 11 nyilassal válaszolt.

"Nagy nap ez nekem, a karrierem egyik legfontosabb napja" nyilatkozta Whitlock "Ez a legjobb, egy teljes nap amin valaha is játszottam, nagyon boldog vagyok".
"Szerencsém is volt persze, mert Gray kihagyott néhány duplát,amivel megadta nekem az esélyt a győzelemre".

Anderson három hete nyert egy UK Open Kvalifikációt Colin Osborne ellen 6-5-re.

Simon Whitlock ezzel a győzelmével / ezer fontot kaszírozott, míg Anderson-nak meg kell elégednie a második helyért járó 3 ezer fontal.

Nincsenek megjegyzések: